Calendar

April 2018
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

3 carti recomandate pentru minivacanta de 1 Mai

Pentru ca se apropie minivacanta de 1 Mai, am gandit ca ar merita mentionate cateva lecturi, numai bune pentru petrecut timpul liber! Bineinteles, se pot face o multime de liste bazate pe diferite criterii, poate voi face si eu unele la un moment dat, daca le voi considera utile, pana atunci insa, ma limitez la trei (de fapt patru) recomandari.

Pe scurt, una dintre ele am citit-o de curand si mi-a placut. Alta intr-un zbor cu avionul de 3 ore in drum spre vacanta, iar celelalte… sa fie vreo 2 ani de cand m-am distrat cu ele si le recomand cu drag oricui simte nevoia de-o portie de ras autentica (de fapt mai multe) 😀 Astfel ca atunci cand m-am gandit la ce carti as recomanda pentru vacanta, astea mi-au venit instant in minte.

 

Castigatoarele detasate sunt The Rosie project & The Rosie Effect, carti scrise de Graeme Simsion. Povestesc planurile de atragere a unei partenere, respectiv viata de familie odata ce destinul lor s-a unit. Ce-i drept, cartile sunt destul de groase, dar asta nu face decat sa prelungeasca starea de vacanta in caz ca nu va ajung cele 4 zile libere 🙂

 

 

Libris BookCity Carturesti Elefant

Cartile sunt scrise cu umor, autoironie si haz de necaz. Intamplarile povestite starnesc de-o potriva rasul si curiozitatea, empatia pentru protagonist si trec chiar dincolo de simplul act de lecturare, antrenand cititorul sa-si aminteasca sau sa se puna in locul personajelor. Si te-apuca rasul, ca altfel nu se poate.

De carti am aflat de la hazliul (se pare) Bill Gates, intr-una din pozele cu recomandarile de lectura ale anului X (nu mai tin minte care 😀 ), iar dupa cum observati, se potrivesc de minune si pentru fete si baieti.

– – –

 

A doua recomandare estePalaria presedintelui, scrisa de Antoine Laurain, aceasta e lectura recenta.
Cartea este un colaj al mai multor povestioare, toate legate intre ele prin elementul simbol, chiar palaria presedintelui Francois Mitterrand.

Povestioarea trateaza vietile mai multor oameni si schimbarile petrecute odata ce au intrat in contact cu aceasta palarie. Pentru ca nu este o palarie oarecare, ea confera un anume statut oamenilor cu care intra in contact, transferand parca puterile proprietarului de drept asupra fiecarui proprietar temporar.

O lectura rapida de data aceasta, care mentine vie curiozitatea pe toata durata parcurgerii ei, in urma careia iti vei dori si tu palaria presedintelui 😉

 

Libris Humanitas Carturesti Elefant

– – –

Ultima recomandare este mai mult pentru doamne si domnisoare si este lectura mea din avion spre propria vacanta :p

Oamenii fericiti citesc si beau cafea, scrisa de Agnes Martin-Lugand. Cafeaua imi place de prin primul an de facultate, iar cand am vazut ca oamenii fericiti fac ce fac si eu, am zis ca trebuie sa citesc neaparat sa vad ce mai avem in comun 😀
Asa se face ca mi-am pus-o in bagaj pentru vacanta, insa bucuria s-a terminat la finalul zborului, cand tocmai ramasesem fara carte de vacanta 😀

Libris Humanitas Carturesti Elefant

Pe scurt, cartea e concentrata in jurul reconstructiei vietii protagonistei, care trece prin drama de a-si pierde sotul si fiica intr-un accident de masina. Asta cred ca starneste si curiozitatea cititoarei, cel putin mie mi s-a intamplat, cum reuseste o persoane careia i se intampla una ca asta, sa mearga mai departe? Care sunt lucrurile care-i mai dau speranta, cum se impaca cu noul statut? Prin urmare n-am sa va dezvalui mai multe, ci spun doar atat, finalul e surprinzator, dar mi se pare ca e cel mai corect si firesc lucru care se putea intampla.

Si pentru ca nu ma pot abtine, va mai spun si ca, daca n-as iubi ce fac acum, jobul tipei ar fi fost si jobul meu. Cu siguranta asta e unul din motivele pentru care mie mi-a placut cartea 😉

– – –

Am tot vorbit de curiozitate, sper sa v-o fi starnit si eu catusi de putin si sa incercati macar una dintre cele de mai sus in minivacanta asta. Daca totusi nu va plac acestea, este pe val romanul Muza, al lui Jessie Burton. O alta #cartedevacanta care mi-a placut extraordinar!

Pana data viitoare, asa cum v-am obisnuit, va las cale libera catre librariile preferate!

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top