Calendar

October 2018
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

The Help – urca rapid in topul cartilor preferate

Este primul articol pe care il incep (si public chiar) inainte de a fi terminat de citit cartea, insa ma gadila buricele degetelor!😁Mi se pare super si as vrea sa stie toata lumea!

 

Actiunea se petrece in anii ’60, intr-un context social zdruncinat de ostilitatea rasiala, istoria apartheidului. O tanara absolventa de facultate (Miss Skeeter) se intoarce in orasul natal cu aspiratii de a deveni jurnalist (Jackson, Mississippi, 1962). Lucrurile incep sa se asterne cand, vazand manifestarile celor din jur in ce priveste negrii, decide sa-si asume riscuri uriase (impreuna cu celelalte participante) pentru a expune perspectiva “ajutoarelor” (menajerelor negre) in casele albilor. Un subiect complet neabordat si de temut, cu atat mai mult ignorat de istoricii vremurilor. A reusit sa implice in proiectul ei indraznet si doua menajere (Aibileen si Minny) personaje centrale ale cartii.

 

Actiunea decurge lin, este un roman usor de citit, sunt capitole intregi dedicate fiecareia din personajele principale, iar trecutul si prezentul acestora este la limita dintre tragedie si comedie, drept pentru care lectura este delicioasa, presarata cu momente de ras infundat sau chiar hohote, depinde de dispozitie!☺Acum imi dau cu presupusul, insa cred ca aventura lor le va consolida legatura, o prietenie nu doar neintalnita, ci ilegitima la vremea ei.

Cartea se poate achizitiona de mai jos, este in oferta mai multor librarii. Okian are cel mai bun pret momentan, insa livrare in 2-4 saptamani, in timp ce la Libris apare in stoc acum.

Elefant Okian Carturesti Book Express Libris

Romanul este transpus si pe ecrane, avandu-le in rolurile principale pe: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer.
Filmul inca nu l-am vazut, e primul pe lista dupa ce termin cartea. La un search pe Google insa dna. Davis mentioneaza ca ii pare rau ca a jucat in film, dat ca perspectiva din care a fost redat nu reprezinta pozitia menajerelor de la acea vreme, accentuand de fapt caracterele albe. Sunt curioasa daca si de data asta cartea bate filmul, ca in majoritatea cazurilor.

 

Atat pentru moment, revin cu update dupa lectura completa, iar daca aveti ocazia, nu ezitati sa achizitionati / imprumutati / lecturati The Help / Culoarea sentimentelor. Daca avem cat de putine lucruri in comun, o sa va placa!😊

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top