Calendar

December 2018
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

The Help / Culoarea sentimentelor – Kathryn Stockett

Cu cat entuziasm am citit cartea “The Help” sau in traducerea romaneasca “Culoarea sentimentelor” a autoarei Kathryn Stockett vedeti si in articolul acesta: The Help urca rapid in topul cartilor preferate

Acum vin sa intaresc impresia initiala, aceea ca aceasta carte merita citita si rascitita la intervale de timp, ca o aducere aminte a starii de fapt. O recomand cu tot sufletul si adolescentilor, chiar incepand cu 12 ani, pentru un motiv simplu: in ea se regasesc o multime de teme de discutat, de la integritate, moralitate, lupta pentru putere pana la stabilirea telurilor, a modelelor in viata, increderea in sine, precum si altele, dar va las pe voi sa le descoperiti printre randuri.

Un scurt rezumat al actiunii cartii

Actiunea se desfasoara in perioada anilor ’60, perioada marcata de fenomenul apartheid. Proaspat absolventa de facultate (Miss Skeeter) se intoarce in orasul natal, in Mississippi, reluand legatura cu prietenele din liceu. Cultura vremii impunea ca fetele sa se casatoreasca de tinere, sa-si intemeieze o familie, iar bunastarea familiei era cea afisata mai degraba, astfel ca multe din obiceiurile si opiniile prietenelor regasite nu mai coincideau cu cele ale lui Skeeter.

Visul lui Skeeter este acela de a deveni scriitoare, iar in procesul de cautare a unui loc de munca, aceasta interactioneaza cu editorul sef al unei edituri cunoscute, care ii lanseaza provocarea de a scrie despre subiecte noi, nedezbatute pana atunci, originale si cu vino’ncoace pentru cititori promitandu-i ca ii va publica cartea/articolele daca ii va placea ce va citi.

Pentru ca toata viata a fost ingrijita de o doica negresa care a disparut subit inainte de a se intoarce acasa, dar si pentru ca propunerea unui program de dotare cu toalete separate in curte pentru servitorii negri i se pare ofensatoare, Skeeter alege sa scrie despre viata servitoarelor negrese din perspectiva lor, lucru nemaintalnit pana atunci, ilegal si pedepsit cu viata in cazul in care s-ar fi aflat.

Poti cumpara cartea The Help / Culoarea sentimentelor sau alte carti alte autoarei de la una din librariile mentionate mai jos😉

Book Express Carturesti Libris

Cu o intriga interesanta, presarata la tot pasul cu glume (se pare ca nu doar romanii fac haz de necaz ☺️), cu o dorinta nesabuita de a demonstra un punct de vedere, cartea prezinta devenirea profesionala si personala a lui Skeeter, prieteniile pe care aceasta si le creeaza, dar si cele pe care le pierde.

Ce-mi place mult este ca se face referire la mediul socio-economic complicat, chiar si personajele cartii participand la conferinta “I have a dream” a lui Martin Luther King. Iar daca tot am ajuns aici, zilele trecute am revazut doua din filmele care pun in evidenta problemele drepturilor civile, astfel ca va puteti face o idee asupra situatiei si din The Hurricane sau The Great Debaters (care mie-mi place suuuper mult).

Ecranizarea The Help mi-a placut, insa e lipsita de detaliile picante pe care cartea le ofera, da r mai mult si mai mult de interpretarea personala a evenimentelor. Astfel ca n-as da lectura si orele petrecute razand cu hohote pe alocuri pentru nici un film!😀

Iar in final, stiu ca nici tu nu poti rezista tentatiei de a cumpara carti, dar macar sa ne amagim ca le prindem la oferta☺️Intra si tu pe Elefant in sectiunea carti si nu uita sa-mi spui ce carte noua ai gasit si te intriga!

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top