Calendar

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Sotia aviatorului – Melanie Benjamin

Tocmai am terminat de citit cartea Sotia aviatorului si ma gandeam cat de diferita a fost ideea mea despre carte de ceea ce am citit in ea.

Cartea este fictiune istorica, iar astea-mi plac mult. Putin adevar, putina imaginatie, ingrendiente suficiente ca sa-ti ramana intiparita in minte o personalitate, un eveniment sau orice altceva. Partea cea mai faina e atunci cand lectura te convinge sa descoperi mai departe omul, evenimentul etc. sa-ti dai seama unde-a fost fictiunea si unde fapte reale.

Poti achizitiona cartea folosind butoanele de mai jos:

Carturesti Libris Humanitas Elefant

M-a determinat sa o cumpar rezumatul de pe spatele copertii, unde este mentionata povestea sotiei de aviator, cea care (asa mi-am imaginat eu), si-a invins temerile si a iesit din umbra sotului – eroul Charles Augustus Lindbergh.

S-a intamplat asa cum mi-am imaginat, insa in alt ritm decat cel pe care-l gandeam si bineinteles, trecand peste situatii deosebite despre care nu stiam nimic. Astfel, trece de la analiza vietii de adolescenta ca fiica de ambasador, la viata de adult, sotie de aviator, cu toate rolurile pe care le implineste: fiica, sora, sotie, mama, femeie dependenta si independenta.

Intr-un final, am avut un sentiment de multumire pentru faptul ca si-a mentinut optimismul si a reusit sa-si gaseasca rostul, sa iasa din umbra sotului si sa-si gaseasca bucuria in propriile alegeri.

La fel de interesant este si tabloul social descris, mici detalii care intretin lectura, creandu-ti propria ecranizare dupa bunul plac.

La finalul cartii, autoarea, Melanie Benjamin, mentioneaza motivatiile care au stat la baza scrierii romanului istoric. Printre acestea a fost intrebarea “De ce iubim sotii Lindbergh?” la care a gasit raspunsuri diferite, dar la care a conchis ca datorita sotiei, Anne Morrow Lindberh, care a pastrat imaginea unei familii sudate, desi nu i s-a cunoscut lupta interioara pentru a reusi aceasta.

Asadar, recomand cartea, iar cei care nu au achizitionat-o deja, o pot face de pe unul din butoanele de mai jos 😉

Carturesti Libris Humanitas Elefant

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top