Calendar

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Alegerea – Dr. Edith Eger

Alegerea poate fi cartea cu care rezonezi din tot sufletul si devine asfel una din cartile transformatoare sau poate fi o carte obisnuita, dramatica, poate chiar putin amagitoare, care nu atinge in mod deosebit corzi interioara; maxim evoca o frantura din istorie.

In ce ma priveste, am ales prima varianta, am citit-o intr-un moment potrivit, iar faptul ca am ales-o fara alte recomandari, imi creaza starea de bine a propriei descoperiri.

 

Poti achizitiona cartea pentru tine sau pentru un cadou accesand butoanele de mai jos:

Carturesti Libris Books Express Elefant

Ca si in cazul cartii Invatare a Tarei Westover care-mi place la fel de mult, am simtit ca si aceasta carte vibreaza o stare de optimism, de speranta in ciuda continutului dramatic.

Alegerea, asa cum este promovata si de scurta descriere de pe spatele copertii, in mainile cititorului potrivit, este vindecatoare. De la indeciziile curente pana la traumele severe, povestea personala impletita cu experienta profesionala a Dr. Eger evidentiaza modalitati de confruntare si depasire a blocajelor interne.

Cateva piste de urmarit in continuare ar fi: cartea Man’s Search for Meaning a lui Viktor Frankl, munca doctorilor Martin Seligman si Albert Ellis.
Martin Seligman a infiintat o noua ramura a psihologiei, anume Psihologia Pozitiva. Cei interesati de subiect cu siguranta au auzit de el, iar pentru cei neinteresati am doar o scurta povestioara, descoperita in carte; cum a luat fiinta conceptul de “neajutorare dobandita”.

Practic, in experimentele realizate pe caini (din pacate) s-a demonstrat ca, acei caini carora li se oferea sansa sa scape de electrosocuri, invatau sa apese pe o parghie pentru ca electrosocurile sa inceteze. In aceasi masura invatau sa scape de socurile administrate in custi facand un salt peste o bariera joasa.

In schimb, cainii carora nu li s-a aratat o cale de scapare, in momentul socurilor se intindeau pe jos, scheunand. Astfel concluzia mentionata in carte:

“[…] atunci cand nu putem controla circumstantele, atunci cand consideram ca nimic din ceea ce facem nu ne poate atenua suferinta sau nu ne poate imbunatati viata, incetam sa mai actionam in vreun fel, pentru ca avem impresia ca n-are nici un rost.”

Fie si pentru descoperirea asta mica care de fapt e foarte mare a meritat s-o citesc, insa cartea e presarata la tot pasul cu intrebari ale caror raspunsuri dau o noua turnura vietii.

Si vestea buna e ca avem o continuare! The Gift se lanseaza in septembrie, mai dureaza probabil pana va fi tradusa, dar intuiesc ca va fi o alegere buna.

Pana la noua lectura nu uita ca poti achizitiona cartea Alegerea accesand una din librariile online de mai jos:

Carturesti Libris Books Express Elefant

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top