Calendar

October 2020
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Invatare – Tara Westover

Am descoperit Invatare / Educated imediat dupa ce a fost publicata, cred ca dupa ce am vazut recomandarea lui Bill Gates.

Cert este ca mi-a placut extrem de mult, chiar si dupa atat de mult timp imi aduc aminte de carte cu placere (da! chiar daca ceea ce descrie este infiorator uneori) si plusez cu un da! pentru faptul ca ma inspira inca. Consider ca este una din cartile care-si pune amprenta asupra cititorului, dar nu numai prin aspectul socant, ci mai ales prin curajul, hotararea si speranta care trec dincolo de randurile cartii.

O paranteza scurta, am citit Girl, Woman, Other de Bernardine Evaristo si imi amintesc de unele intamplari socante, dar atat. Nu mi-a transmis nici o alta stare, iar cand ma gandesc la carte nu imi inspira neaparat sentimente pozitive, nu ma inspira in vreun fel de fapt. Asta ca sa lamuresc aspectul socant de care mentionam, el este prezent si in alte carti, insa cartea Tarei are si acel altceva care face cartea memorabila intr-un sens bun.

Daca nu te asteapta inca un exemplar in biblioteca pe care tot amani sa-l citesti, atunci poti achizitiona cartea de la una din librariile de mai jos! 😉

Carturesti Libris Okian Elefant

Revenind la Tara Westover, gasiti pe internet o multime de interviuri cu ea, in care raspunde unor intrebari extrem de personale tinand cont de aspectul intim al cartii, dar povesteste si demersul psihologic prin care a reusit sa se desprinda de credintele familiei. Credinte si valori bine inradacinate si extrem de conservatoare avand in vedere religia in care a crescut, mormonism.

Acum ca v-am dat un indiciu despre ce este povestea Tarei, va mai spun doar ca, este greu de crezut ca intamplarile povestite sunt reale. Inca un aspect pe care probabil nu l-a anticipat sau nu s-a pregatit suficient dupa lansarea cartii; rememorarea, justificarea si dezbaterea fiecarei amintiri mentionate, iar asta mai cu seama episoadele negative de care opinia publica este cel mai des interesata.

Acum, in toate cartile de dezvoltare personala se pune accentul, in cel mai bun caz, pe rememorarea evenimentelor pozitive; pe concentrarea asupra gandurilor pozitive etc. Va imaginati ce implicatii a avut asta asupra psihicului autoarei, mai ales in turul de promovare al cartii?

Evident ca nu a fost usor, iar asta mi se pare inca un motiv pentru care, daca nu ati citit cartea, ar fi bine sa o faceti. Taria de care da dovada nu este lipsita de dubii, insa cazul ei este unul care inspira. Este o situatie care transpune optimism in ciuda tuturor adversitatilor, iar asta este nepretuit mai ales acum cand fiecare din noi experimenteaza limitari diverse in toate aspectele vietii (ma refer la situatiile generate de pandemia Covid).

Asadar, cu focus pe procesul de educatie, autoeducatie, relatii de familie, cunoasterea pe sine, capacitatea de creare de oportunitati, responsabilizare si asumarea propriului viitor, povestea Tarei este un adevarat buildungsroman deloc de neglijat (n-am mai folosit termenul din vremea Bacalaureatului 🙂 )

Iata deci motivele pentru care va incurajez sa cititi cartea si sa va lasati inspirati la randul vostru.

Ca de obicei, puteti achizitiona un exemplar de la librariile de mai jos contribuind astfel la dezvoltarea proiectului ACMedia! 😉

Carturesti Libris Okian Elefant

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top