Am scris despre cartea Vindecarea copilului interior articolul acesta in care laudam cat de mult mi-a placut si ce fain am fost surprinsa de lectura.

In randurile de mai jos o sa las cateva informatii conexe pe care le-am descoperit pe masura ce am citit cartea, care m-au ajutat sa inteleg mai mult decat aspectele de suprafata si de la care am setat noi obiective.

 

1. Pagina de psihologie pe care o gasiti aici

Il stiam pe Gáspár György, autor al cartilor Copilul invizibil si Mindfulness urban (doar acestea le am eu, el a scris mai multe), insa pentru ca doar le-am rasfoit momentan, nu am cautat detalii despre el.

Pe cand citeam cartea initiala am concluzionat ca ar fi interesant sa mai caut informatii despre acceptiunile copilului interior si am ajuns la discursurile / interviurile cu Gáspár. De aici a mai fost un pas pana la a o descoperi pe Diana Stănculeanu, psihoterapeut de profesie, expert in sanatate mintala si colaborator / partener (nu-mi mai e sigura informatia, iar pe site-ul lor nu gasesc) in proiectul Pagina de psihologie.

 

2. Diana Stănculeanu

Tratez informatia aceasta separat deoarece este una de la care am setat cel mai important obiectiv in urma vizionarii clipurilor cu ea: sa devin la fel de fluenta in exprimare. Am urmarit mai multe materiale video cu discursuri si conferinte, iar pe langa continutul bogat in informatie si exprimat pe intelesul tuturor, am remarcat in mod deosebit cursivitatea pe care o are in vorbire.

Cred ca unul din atuurile care m-au adus la starea prezenta este capacitatea de a-mi stabili modele dupa care sa-mi setez obiective. Ei bine, munceam in directia asta si pana acum, dar acum stiu cum vreau sa arate rezultatul 🙂 Wish me luck!

 

3. Clipurile cu Gáspár si Diana

Las cateva linkuri, insa e suficient sa intrati pe Youtube cu o cautare a unuia dintre ei si veti avea ce sa ascultati in minutele de pauza. Fiti indulgenti cand va acordati pauzele, ceva trebuie sa compenseze lipsa navetei in vremuri de Covid 😉

Despre relatii | mindfulness| relatia dintre frati | despre terapia de cuplu| cum sa-i intelegem pe copii | cultivarea inteligentei emotionale | ingrijirea familie | ce inseamna educatia sexuala |

 

4. Mai e cineva care nu stie de TEDx?

Cand raman fara inspiratie sau motivatie, una din metodele de a ma scoate din starea mentionata este sa-mi caut un discurs TEDx. Sunt mii de videoclipuri disponibile, din domenii variate si cu cele mai interesante teme. De fiecare data gasesc si ceva nou, iar in functie de dispozitie pot oricand accesa unul din cele preferate (daca n-aveti shortcaturi sa va faceti! 😀 )

De data asta am accesat discursuri din domeniul psihologiei aici si relatii aici.

 

Nu uita! Daca vrei sa sprijini activitatea proiectului este suficient sa achizitionezi produse prin intermediul butoanelor sau reclamelor afisate pe blog. Un pas mic pentru tine, o intreaga calatorie pentru ACMedia!

 

5. Harriet Lerner

Cu siguranta v-ati dat seama, cine altcineva imi putea face cunostinta cu Harriet Lerner daca nu chiar Diana si Gáspár? Stiu, se poate sa ma invidiati ca am petrecut atat timp intr-o companie selecta, insa nu uitati ca si voi puteti face asta 😉

Videoul in care au prezentat cartea Confesiunile unei mame imperfecte este acesta, iar eu am decis instant ca vreau sa cumpar cartea cu urmatoarea ocazie. Lucru care s-a si intamplat, alaturi de alte carti ale autoarei printre care si Dansul furiei careia ii voi dedica un articol separat.
Las mai jos butoanele prin care puteti achizitiona si voi cartile disponibile.

Carturesti Libris Okian Elefant Humanitas

 

Toata perioada asta de descoperiri a fost ca in parcul de distractii, atunci cand esti curios si entuziast, iti place ce urmeaza sa faci, te urci in roaler coaster, te dai jos cu rau de inaltime/viteza, dar de fiecare data cand revine targul mai dai o tura 🙂 Cam asta a fost caruselul vindecarii copilului interior pentru mine si bineinteles, astept urmatorul bilet.

Pana data viitoare imi puteti lasa impresiile si sugestiile voastre in comentarii sau in mesaj privat pe canalele social media. Eu va tin la curent aici cu ce noutati apar pentru mine!