Calendar

November 2020
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 carti din seria #puterearelatiilor #parentingconstient

Promit sa mai schimb tematica articolelor incepand cu urmatorul, insa acum as vrea sa va mai arat si ultimele achizitii, generate de descoperirile din ultima perioada.

Totodata as vrea sa anunt cu entuziasm si urmatorul proiect, adica acela de a filma scurte videouri cu prezentari de carti si alte idei pe care le am si care sper sa nu fie devansate de cele care-mi vin pe parcurs 🙂

Asta-i partea cea mai faina, dar si cea mai complicata cand pui in practica un proiect personal: ca poti sa faci exact ce-ti trece prin minte, dar ca trebuie sa-ti infranezi pornirile si sa mentii totusi o disciplina a gandurilor. Suna mai usor decat este si nu ma credeti pe cuvant, incercati si voi! 😉

 

Mai jos videoul filmat pentru ultimele carti achizitionate:

 

In continuare cartile despre care povestesc si scurte mentiuni despre motivele care m-au determinat sa le achizitionez.

 

Din seria #puterearelatiilor

De la cearta la dialog, Dr. John Gottman, Dr. Julie Schwartz Gottman, Joan DeClaire
Imi place titlul foarte mult si sper sa nu fie una din cartile care dezamagesc. Avem cu totii nevoie de calm si intelegere, iar eu am preferat intotdeauna dialogul 🙂

 

Dansul fricii, Dr. Harriet Lerner
Pentru ca este scrisa de Dr. Harriet Lerner despre care au vorbit atat de frumos Diana Stănculeanu si Gáspár György, de asemenea pentru ca trateaza o tema omniprezenta si universala. Pana acum am devenit prietena cu fricile mele, cel putin o parte din ele, dar imi cade bine o confirmare si / sau indrumare despre ce pot face mai departe cu ele.

 

Suflete de sticla, Gáspár György
Pentru ca ni se promite o poveste interesanta si aproape de realitatea curenta care izvoraste din practica de psiholopg si psihoterapeut a autorului.

 

Din seria #parentingconstient

Confesiunile unei mame imperfecte, Dr. Harriet Lerner
Ca si mai sus, pentru ca a fost prezentata intr-un mod convingator de Diana si Gáspár, dar si pentru ca promite sa spulbere din miturile parentale, cel putin pe parte materna. Obiceiurile se schimba, oamenii se schimba, sunt curioasa ce aspecte de normalitate curenta sunt subliniate aici.

 

Mai bun decat parintii tai, Dr. Janet G. Woititz
Pentru titlu. Asta e visul parintilor si al copiilor de-o potriva. Sa-ti stii copii mai bine decat ai reusit tu; sa reusesti mai mult decat au facut ai tai. Cum ajungi acolo? O intrebare la care sper sa-mi raspunda cartea mentionata.

 

Atat despre cea mai recenta achizitie in ce priveste cartile de psihologie. Cat despre noul meu proiect… astept cu nerabdare sugestiile si recomandarile voastre in comentarii.
Stiu ca cel mai probabil nu se vede asta, insa cei care au experimentat entuziasmul unui nou inceput stiu cat sunt de incantata in acest moment 🙂

Pana data viitoare, va doresc s-aveti lecturi cat mai diverse!

Alina

Transforma ideile in realitate | activeaza in mediul antreprenorial romanesc de peste 9 ani | consultant de business independent si co-fondator a mai multor magazine online | gaseste inspiratie in carti si in experienta profesionala | isi mentine energia ridicata petrecand timp in aer liber.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste noutatile pe email

Primesti ultimele reviewuri si ganduri legate de alte subiecte de interes direct in inbox. Iti multumesc pentru abonare si ne "auzim" pe email!

Carturesti

carturesti.ro

Libris

libris.ro
Top